Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣΤΑΛΕΥΡΙΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΜΕ 

5 ½  φλιτζάνια μούστο.

1  φλιτζάνι νισεστέ. (Μπορούμε αντί για νισεστέ να βάλουμε 3/4 του φλιτζανιού αλεύρι και 1/4  σιμιγδάλι ). Με το νισεστέ είναι καλύτερο. 

2   κουταλιές μέλι.

½   με  1  φλιτζάνι  αμύγδαλα χονδροκομμένα στο μούλτι.

½   με  1  φλιτζάνι  καρύδια χονδροκομμένα στο μούλτι.

Κανέλα σκόνη και πολύ λιγότερο γαρίφαλο σκόνη.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μέτρια φωτιά την κατσαρόλα με τον μισό περίπου μούστο. Σε άλλο σκεύος (μπορούμε και στο ίδιο) ανακατεύουμε καλά τον υπόλοιπο μούστο με το νισεστέ έως ότου λιώσει καλά και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας, ανακατεύοντας συνέχεια. Μόλις πήξει ο μούστος ρίχνουμε τα καρυδοαμύγδαλα – κανελογαρίφαλα, αφήνοντας εάν θέλουμε λίγα για να τα βάλουμε κατόπιν από επάνω. Κατεβάζουμε και σερβίρουμε σε μπώλ.
Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου